Драгомир
Славчев Андонов
30

Хасково - преференция №110

Драгомир Андонов е роден през 1961 г. в Хасково. Ландшафтен архитект, член на Камарата на архитектите в България (КАБ) и Съюза на ландшафтните архитекти (СЛА).

Драгомир е един от водещите дизайнери в страната в производството на детски съоръжения за игра, а проектите му са свързани с благоустрояване на парковата и градска среда, Проектира за големи международни компании, сред които OMV-Австрия, PETROM-Румъния, бензиностанции EKO, търговска верига “Фантастико” и “Зелена система” към Столична община.

Занимава се със самостоятелен бизнес от 1990 г. Фирмата му “АРЕА” се занимава с производство на детски съоръжения за игра.

Съпругата му също е ландшафтен архитект, като заедно движат семейния бизнес. Дъщеря им е илюстратор на детски книги.

В началото на 2015 г. с приятели и съмишленици създават групата за гражданска активност “Сряда7”,  с която участва в избори за местна власт. Драгомир споделя принципите на европейската демокрация и, макар никога да не е бил член на партия, той казва:

“От години със съмишлениците ни сме в отлични взаимоотношения със “Зелено движение”. Днес ги представляваме в коалиция “Демократична България – Обединение”.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK