Елена
Стоянова Димитрова
30

Велико Търново - преференция №114

Елена Димитрова е преводач на свободна практика с немски и нидерландски език и с дългогодишен преподавателски опит във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Завършила е Езикова гимназия в Хасково и магистратура във Великотърновския университет. Многобройни специализации в чужбина и публикации в България, Австрия, Германия и Португалия в областта на културната антропология и интеркултурната комуникация. Съавтор и координатор на международни проекти в областта на културата по различни програми на ЕС. От 2012 до 2022 година член на Артгрупа „Дупини”, с която организира няколко издания на Международния симпозиум „ИЗКУСТВО – ПРИРОДА Габровци”. От март 2022 година членува в „Да, България”.

Елена вярва, че в основата на развитието на обществото е активното и отговорно гражданство, а то се създава и подпомага до много голяма степен от културните политики на местно и централно ниво. Ще работи за политики с фокус не само към отговорното опазване на културното наследство, но и към създаването на възможности за развитие и насърчаване на съвременните културни оператори, защото вярва, че културата повишава качеството на живот, разширява възможностите за избор и прави човека свободен. Както и защото това, по което ще ни преценяват утре, е създаденото днес.

Елена е семейна, с три деца. Избрала е да живее във Велико Търново.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK