Емануела
Николова Христова
25

24 МИР - преференция №122

Емануела Христова е експерт по комуникации и международни отношения. Учредител e на „Креатив Политиа“, която си поставя за цел активното участие на студенти и преподаватели в образователния процес, насърчаване на творчески проекти в образователната система, обмен на международен опит в образованието. Член е на местната организация на “Да, България” в район Оборище, както и в тематичните работни групи: Отбрана и сигурност, Спорт и младеж, Социални практики и недискриминация, Изкуство и култура .

Родена е през 1978 г. и живее в в град София. Завършва 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, има бакалавърска степен по комуникационни стратегии и магистърска по дипломация и международни отношения, като защитава магистратура на тема „Европейски Омбудсман и приложение в България“ към Департамента по политически науки в “Нов български университет”.

Емануела работи в неправителствения сектор и участва в редица граждански и политически форуми. Има разработки и публикации в сферата на изкуството и политиката. Има син и дъщеря музиканти – на 14 и на 10 години.

В следващия парламент поема ангажимент да работи за:
установяване на устойчиви евроатлантически позиции на България;
развиване на европейско общество с активно гражданско участие;
образователни реформи в сферата на изкуството, включително образование по изкуства, достойно и значимо присъствие на култура и изкуство в обществения живот;
изграждане на здравословна култура и спорт като начин на живот;
социални законодателни реформи, засягащи уязвими обществени групи.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK