Емилиян
Маринов Енев
25

Русе - преференция №106

Емилиян Енев е председател на управителния съвет на сдружение Startup Factory и инициатор на организацията. Неговата лична мисия е  развитие на предприемаческата екосистема и ИТ общностите в Русе и България. Вярва, че дигиталните бизнеси с висока добавена стойност трябва да са обект на специални политики и подкрепа. Тези стартиращи компании ще генерират икономически растеж за местните икономики и ще привлекат хора в регионите през следващите десетилетия.

Той е сред основателите на Българската Стартъп Асоциация (BESCO) и носител на множество награди. Управляващ съдружник във високотехнологичната компания ReCheck. ReCheck е един от пионерите в разработката на блокчейн продукти в България и предлага достъп до инструменти за защита и собственост върху данни, проследяване и суверенна дигитална идентичност.

Емилиян Енев притежава бакалавърска степен по Международни икономически отношения и магистърска степен по бизнес информатика от Русенски университет “Ангел Кънчев”.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK