Георги
Евтимов Атанасов
30

25 МИР - преференция №124

Учен с постижения, свързани с храната на бъдещето – аквакултури, вертикално земеделие, био-продукти и устойчиво земеделие.

Научни постижения:: Създаване на център за върхови научни постижения; Създаване на изследователски център за върхови постижения в областта на биоразнообразието и екосистемните изследвания, ИБЕИ БАН; Проект за потискане на вирусна активност с помощта на пробиотични бактерии; Въвеждане на иновативни технологии за пречистване на води, браунов газ и озонови системи. Тестване на технологията биофлок в България. Притежава собствени патенти.
Компании: „ЦИТА – център за иновации и технологии в аквакултурите“ ООД, „Еко Аквакултури“ ЕООД.

Интересите му са в областта на иновативните технологии, селскостопанските иновативни производства, био-производствата, научни изследвания.
Мотиви: Мотивите му за включването в политиката са свързани с дълбокото му несъгласие с досегашното водене на политики в страната ни. Убеден е, че всички трябва активно да се включат в промяната, която е неизбежна и предстои, за да се превърне България в просперираща държава.

Роден е в град София.
Образование: Българската академия на науките, доктор на биологичните науки; Лесотехническа академия – магистър;

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK