Георги
Иванов Лесов
30

17 МИР - преференция №109

Георги Лесов е продуктов мениджър с дългогодишен опит в сектор “Телекомуникации и инфраструктура” към международна компания. Работата му включва изграждане на процеси за оптимизиране доставката на услуги, определяне на цени за различните пазари, изграждането на дългосрочна стратегия за растеж на продуктите, както и поддържането на добри професионални връзки с клиенти. Част от последните, с които работи включват Facebook, Amazon, Google, Virgin Media, BT.

Активист е по теми свързани с опазване на българските гори, спиране строежите по Черноморието и защитените местности, правосъдна реформа, независима прокуратура. Участва в организацията на протестите пред и във българското посолство в Лондон през 2014 г., както и последните масови протести през лятото на 2020 г. срещу кабинета Борисов-3.

Каузата на Лесов е подобряване на качеството на живот и заемане на достойно място за България сред европейската общност, чрез устойчива прозападна интеграция посредством лостовете на ЕС и НАТО. Ще работи България да се превърне в земя на възможностите. Място, в което българите в чужбина да искат да се завърнат, както го е направил самият той след 7 години престой във Великобритания, за равни права и еднакви закони и за нормалност.

Завършил е бакалавърска степен по “Международна политика” и магистърска по “Европейска обществена политика” към King’s College в Лондон.

Последните 19 години от живота си дели между Лондон, София и родния му Раковски.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK