Георги
Сашков Стефанов
25

Монтана - преференция №104

25 МИР - преференция №117

Георги Стефанов е бакалавър „Природни науки“ – Екология и опазване на околната среда и магистър „Международен алтернативен туризъм“ към НБУ и приравнена магистърска степен „Управленски умения“ към Съвета на Европа, Алумни на Българското училище по политика „Димитър Паница“ – випуск 2014 г. 

Ръководил е европейски и транснационални проекти в областта на климатичните промени, опазването на околната среда и енергетиката повече от 15 години, като има над 20-годишен опит с реализирането на някои от най-иновативните проекти от неправителствения сектор у нас. В периода 2008 до края на 2021 година ръководи и развива климатичната и енергийна програма в българския офис на международната природозащитна организация WWF (Световен фонд за природата), като работи много активно в региона на Централна и Източна Европа. 

Началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по климатични политики в Министерски съвет в последното правителство (Премиер Кирил Петков). Основател и дългогодишен член на Националния и на изпълнителния съвет на „Зелено движение“.

Георги Стефанов е и един най-разпознаваемите експерти по отношение на европейските политики и цели в областта на „Климат и Енергия“, като част от Зеления пакт, както и на Механизма за възстановяване и устойчивост и разработването на Националните планове за възстановяване и устойчивост, фокусирайки се активно по темата за популяризирането и прилагането на тези два инструмента политически и финансови през последните години.

Активно работи и по темите, свързани със зелената икономика, особено развитието на биобазирана икономика, общата селскостопанска политика, регионално развитие и европейската таксономия за устойчиви финанси. Семеен с две деца.

“Няма значение колко бавно вървиш стига да не спираш”

 

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK