Георги
Станимиров Няголов
30

25 МИР - преференция №109

Георги Няголов е преподавател по английска средновековна и ренесансова литература в СУ „Св. Климент Охридски“, където защитава докторат върху игрословието на Шекспир. Вече повече от десетилетие той се стреми да запали студентите по смисъла и удоволствието от внимателното четене, експериментира с различни педагогики и разсъждава за това как ученето да бъде по-качествено и полезно.

Георги вярва, че истинското образование – съсредоточено не само върху знания и умения, необходими за професионална реализация, но също върху нагласи и ценности, водещи към по-осъзнат, активен и отговорен живот – е ключът към изграждането на едно справедливо, толерантно и благоденстващо общество.
Георги е роден в София, на 42 години е и има две деца – Деян и Юлиян. В свободното си време обича да играе с тях, да чете детски книжки, да се смее и да се вдъхновява от синьото на планинския въздух и дълбокото море.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK