Георги
Стефанов Кралев
25

16 МИР - преференция №112

Георги Кралев е проектен мениджър в международна компания управляваща програми за техническа помощ и съдействаща за развитието на различни публични сфери. До момента е работил по проекти в областта на образованието, публичната администрация, хармонизацията на законодателството, местното развитие, земеделието и др. Има опит в европейските и международни отношения, като специалист по политически науки. Той е член-учредител на „Да, България“ от януари 2017 г.

Георги Кралев е завършил магистратури по европейски отношения в Института по политически науки в Париж и по международни отношения в Сорбоната. Участва в кампанията „Гласувай без граници“, подкрепяща въвеждането на електронно гласуване, докато живее и учи във Франция. Кандидат в предварителните избори на „Да, България“ за излъчване на представители в Европейския парламент през 2019 г., както и кандидат за общински съветник на местните избори в София през същата година.

Георги ще подкрепя усилията за реформа в съдебната система. Той вярва, че модернизацията на страната е от първостепенно значение за по-доброто икономическо развитие и повишаването на доходите на гражданите. С въвеждането на все повече електронни услуги ще се постигне и ограничаване на корупцията, а от там и до повече чуждестранни инвестиции. Не на последно място, Георги поставя като приоритет реформата в образованието, което да създава по-подготвени кадри за новите европейски и световни реалности.

Георги е роден в Пловдив, завършва бакалавърската си степен в Софийския университет, след което заминава за магистратура в Париж. В момента живее и работи в София.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK