Гергана
Георгиева Кабаиванова
30

17 МИР - преференция №107

Инж. Гергана Кабаиванова е инициатор на първите фермерски пазари в големите градове на страната. Тя е управител на Фондация „Локалфууд.бг“, известна с проекта си „Пендара“, стремящ се да подобри бизнес средата за предлагане на местни храни, както и да развие гастрономическия селски туризъм у нас. Участва в авторския екип на „Правилник за ползване на фермерски пазари“ и „Правилник за безопасност на предлаганите храни в къщи за гости и малки хотели“, които предстои да бъдат утвърдени от Националния съвет по храните. Член е на експертна група в Министерство на земеделието, храните и горите, насочена към политиките за най-малките фермери и производители на храни. Тя е сред учредителите на местната организация на „Да, България!“ в Пловдив.

Завършила е магистратура по специалностите “Технология на растителните масла и козметичните продукти” и „Технология на тютюна“ към Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има дългогодишен опит като маркетинг мениджър на няколко козметични компании и мол в Пловдив.

Гергана Кабаиванова мечтае за развит пазар на фермерски и местни храни и вярва, че малкият бизнес в земеделието и храните може да бъде гръбнак на българската икономика. Тя ще работи за дългосрочни политики за възраждане на българското село, за насочване на европейски фондове и въвеждане на дерогации, позволяващи на микро и малките предприятия в селското стопанство и храните да развиват свободно дейностите си, включително да реализират домашно приготвена храна. Също така, тя ще приоритизира европейските схеми за качество на храните, които ще защитават българския вкус и традиции.

Гергана Кабаиванова е родена в Хасково и живее в Пловдив. Майка е на двама сина.

“Земеделието е нашето най-мъдро занимание, защото в крайна сметка ще допринесе най-много за истинското богатство, добрите нрави и щастието.“

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK