Грета
Борисова Ганева
23

София Област - преференция №102

25 МИР - преференция №107

Грета Ганева е адвокат от Софийската адвокатска колегия, обучител на кадри в публичната администрация в областта на правото, процедури и практика.

Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“, както и магистратура „Право на Еропейски съюз“. Допълнително е специализирала Правораздаване и Публична администрация. През 2017-2018г. е старши правен съветник на Антикорупционния фонд. Юридически консултант е на множество антикорупционни разследвания, както и автор на редица статии, публикации и правни анализи.

Като адвокат на една от потърпевшите страни в казуса, познат като „Осемте джуджета“, Грета води дела срещу „Делта гард“ ООД и Димитър Спасов-Каратиста, Петьо Петров-Еврото и съпругата му Любена Петрова, МВР и прокуратурата.

Грета Ганева е секретар на Обединени евангелски църкви в България и член на Управителния съвет на Националния съвет на религиозните общности в България, както и член на Обединение на свободните адвокати.

В следващия парламент Грета Ганева ще работи за възстановяване на държавността, правовия ред и върховенството на закона в България, за постигане на правосъдие като изкуство на справедливото и доброто, за прозрачно и ефективно разходване на публичните средства, за промени в уредбата, касаеща адвокатурата като гарант за пълноценното реализиране на основните права и свободи на всички граждани и юридически лица у нас.

Омъжена, с три деца.

Ловец от Ловна дружина „Арбанаси“.

Пазете правото, дори и от закона!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK