Илза
Начкова Христова
25

Велико Търново - преференция №106

Илза Христова е художник на свободна практика с опит в сферата на дизайна, художествените занаяти и фотографията. Преподавател на деца в летни школи и пленери. Основни теми в работата й са природата и връзката между човека и околната среда. Участник и активист в множество неформални граждански групи за изкуство, култура, природозащита и граждански контрол. Член на Националния съвет на „Зелено движение“.

Илза вярва в смисъла и необходимостта от енергийна и хранителна независимост и гражданската активност за създаване на кооперативи и общности; в развитието на достъпен обществен  транспорт и създаване на зони с намалени емисии; в осигуряването на достъп до културни събития на всеки български гражданин от малките населени места чрез подкрепа на независимата културна сцена; в свободата на изразяване и осъществяване на обществени полезни идеи и практикуването на хоризонтално управление; повече власт и контрол върху властта в ръцете на гражданите.

Илза е родена в Оряхово, израснала в Плевен. Живяла е в София, а в момента живее в Килифарево и Велико Търново.

Илза вярва в силата на общите усилия и действия и в силата на споделените знания и опит. Вярва, че можем да преодолеем егоизма и апатията и да помислим за себе си като част от общност, способна да постави на първо място обществения интерес. Нейното послание към всички български граждани: стига сме гледали отстрани, време е да се включим в правенето на политика и държава, нека се включим в обществения живот, да се интересуваме какво и как се случва, да следим спазването на закона в обществен и граждански интерес, да не се колебаем да упражняваме правото си на граждански контрол, да търсим и избираме честни и последователни  политици на всички нива, да работим и обогатяваме своята общност- това е най-сигурният път към просперитета.

Аз не мисля за „човека и неговата околна среда“. Мисля за човека като част от средата и за средата като съдържаща в себе си човека.

 

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK