Искра
Георгиева Стайкова
30

Стара Загора - преференция №107

Искра Стайкова е юрист по образование, има и втора диплома за Event Manager oт Oxford Home Study College. Към момента е председател на СНЦ „Устойчиво училище“, чиято цел е разработване на проекти и модели, допринасящи за повишаване качеството на живот, работа и почивка в образователните, културни и обществени пространства чрез акцентиране върху нуждата от устойчиви похвати като част от мерките за устойчив и природосъобразен живот и хранене. Тя е учредител на „Да, България“ и един от основателите на местната организация в Стара Загора. Член е на Изпълнителния съвет.

Участва активно в кампаниите, подкрепящи електронното гласуване, както и всички такива на местно ниво, които се борят за подобряване начина на хранене в училищата и детските градини. Опитва се да наложи нови и иновативни проекти, свързани с повишаване на еко отговорното поведение и образование на деца, родители и възрастни.

Искра Стайкова е убедена, че вкусът и отношението към храната се възпитават още от най-ранна възраст и че съществуващият модел на хранене при най-малките е силно токсичен и е основният виновник за затлъстяването при подрастващите и като цяло за болната ни нация.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK