Иван
Марианов Христов
25

Велико Търново - преференция №114

Иван Христов е биолог с експертиза в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие с фокус върху басейна на река Дунав. Каузата за опазване на българската природа го свързва с природозащитното движение през 1992 г., когато става симпатизант на “Зелени Балкани”, а от 1996 г. е член и на Сдружение за дива природа “Балкани”. Дълги години работи с международната природозащитна организация Световен фонд за дивата природа WWF. 

От 2009 г. е член на “Зелено движение”. Участва в кампании и доброволчески дейности за на опазване на биоразнообразието, обявяване и управление на защитени територии. Понастоящем работи като еколог в Институт за изследване на климата атмосферата и водите към българската академия на науките. Представител е на неправителствените организации в два консултативни съвета към министъра на околната среда и водите – Национален съвет по биологично разнообразие и Висшия консултативен съвет по водите.

Завършва магистратура по екология и втора магистратура по хидробиология и опазване на водите през 1999 г. в Софийски университет „св. Климент Охридски”. В Народното събрание ще работи за експертност и прозрачност във вземането на решения за околната среда. 

За някои от най-големите посегателства върху природата научаваме постфактум. Решения, провокирани от алчност или просто глупост, продължават да се вземат на тъмно. Време е да спрем това!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK