Иван
Василев Матов
30

24 МИР - преференция №108

В последните 5 години Иван Матов се занимава със стратегия и трансформация на правителства и публичния сектор в Близкия Изток като част от McKinsey & Company и A.T. Kearney. Той е отговорен за стратегията и въвеждането на икономическия и секторен план за възстановяване от COVID-19 кризата, трансформацията на индустриалния сектор, дигитализацията на администрацията, проектирането, създаването и оптимизацията на инфраструктурни мегапроекти и нови градове. Преди това, в продължение на 10 години се занимава с инфраструктурни мегапроекти в Близкия Изток, Европа, Азия и Карибския басейн с Vinci и SUEZ. Той е член на Националния съвет на „Да, България!“, координатор на секторните стратегиите и секретар на тематична работна група „Модернизация и икономически растеж“ в партията.

Иван Матов е завършил MBA в INSEAD в Париж и Сингапур, а преди това – строително инженерство в Мюнхенския технически университет (TUM) и École nationale des ponts et chaussées (ENPC) в Париж
Иван вярва в потенциала на България да постигне силен икономически растеж чрез развитие и образование на хората, развитие на иновациите и предприемаческата екосреда и стабилизиране на бизнес средата чрез стабилни и устойчиви институции. За да постигнем този приоритет, той ще работи за създаването на среда, стимулираща работата в сферата на иновациите и развитието на предприемачество с висока добавена стойност; трансформирането на администрацията в полза на гражданите и бизнеса и намаляването на корупцията и несигурността; отстояването на свободния пазар; засилването на инфраструктурата за повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес.

Иван е роден в София, но е живял и работил в Германия, Франция, Катар, ОАЕ, Карибите, Индия, Саудитска Арабия и Сингапур. Той е страстен музикант любител и спортист.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK