Йоана
Тодорова Терзиева
11

Русе - преференция №105

Йоана Терзиева е консултант по въпроси, свързани с благополучието на семействата и децата, общностите, психичното здраве и социалните услуги.

Тя е член на „Да, България!“, председател на местната организация в Русе и експерт в работните групи по социална политика на „Да, България!“ и “Демократична България”.

Йоана има дългогодишен експертен опит в неправителствения сектор в България и Европа, като застъпник за социални каузи, анализатор на политики за подкрепа на уязвими групи хора и общностното развитие. От работата си познава в дълбочина проблемите на бедността. Тя е застъпник за човешки права и правата на децата, инициатор е на множество благотворителни кампании за борба с бедността и социалното изключване, развитие на доброволчеството, закрила на жертвите на тежки престъпления, реформа в правосъдната система и успешен медиатор за съвместни социални дейности между представители на различни религиозни общности.

Йоана вярва, че в България може да се изгради ефективна и справедлива социална политика, така че да няма хора – деца, възрастни или хора с увреждания, които да са застрашени от изпадане в крайна бедност.

Ако я подкрепите, в следващия парламент тя ще работи за нова философия на социалната системата, която да я превърне в богата и полезна мрежа за подкрепа, в чийто център е човекът и в която работят високоефективни професионалисти.

Бедността е преодолима, а България не е бедна. Тя е богата на хора с идеи и възможности. Липсва единствено справедливост.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK