Йордан
Стоянов Терзиев
12

Бургас - преференция №124

Йордан Терзиев е на 35 години и е роден и живее в Бургас. Завършва средното си образование през 2006 година в ПГМЕЕ – Бургас с профил „Микропроцесорна техника“. През същата година става лауреат на националната олимпиада по информационни технологии в гр. Ловеч и е носител на почетно отличие „Национална диплома“ от МОН, което се присъжда на ученици с изключителни постижения в образованието.

През 2010 година завършва „Софтуерно инженерство“ във „Факултет по математика и информатика“ на СУ “Св. Климент Охридски”. През 2012-та година Йордан Терзиев е избран за Дистриктен Ротаракт представител за България. Представлява над 700 млади лидери между 18 и 30 години разпределени в 38 клуба разпръснати в почти всички по-големи български градове.

След завършането си, Йордан Терзиев работи като софтуерен инженер, основно в сферата на дигиталната трансформация на малки и средни фирми и предприятия, а от 2016-та година отново живее в родния си град Бургас, заедно със съпругата и двете си деца.

От много години Йордан Терзие заедно със съмишленици и чрез граждански инициативи влага изключителни усилия за промяна на заобикалящата го среда Основните теми и инициативи, с които се е ангажирал и работи и към този момент:

  • Дигитална трансформация и повишаване на административния капацитет чрез използване на нови технологии.
  • Създаване на още възможности за отворени данни и граждански контрол над дейността на институциите.
  • Развитие на системата за бърза помощ за деца – иницииране на гражданска инициатива за търсене на решение и реформиране на тази система.
  • Развитието и налагането на гражданския – просветен патриотизъм чрез разработването на подходящи мерки и политики

Основна цел и мотивация на Йордан Терзиев е подобряване средата за живот и подкрепа на развитието на България като модерна и достойна демократична страна, неизменна част от евроатлантическия свят.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK