Йордан
Веселинов Начев
30

25 МИР - преференция №121

Йордан Начев започва дългия си път към политиката с изобразително изкуство. До 18-годишна възраст единствената му цел е да рисува. Като хиляди млади българи, той избира да учи в Обединеното кралство. Завършва Организация на събития в London Metropolitan University, Лондон. Обучението му съвпада с протестите от 2013 година. Тогава открива страстта си към икономиката и политиката. Специализира Бизнес администрация в Истанбул в един от най-престижните университети – Bilgi. Там набляга на Политическа и Макро икономика, Европейска публична администрация и др.

Йордан счита завръщането си в България за единствен възможен път. Тук той започва работа като учител и ментор в Училище по изкуства и занаяти за деца от социално слаби семейства в село Русаля. Оборудва чрез дарения компютърен кабинет, в който води занимания по английски език и информационни технологии в продължение на 2 години и половина. Тогава решава, че може да направи повече, като участва в изграждането на системата на образованието. За да разбере как функционира държавното управление, избира да запише право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. За да се издържа, работи в правен отдел на банка 2 години. Включва се в обменната програма “Еразъм” и учи един семестър в Гент – Белгия, където вижда с очите си европейските администрации и учи от хората, които работят в тях. За да спести средства, работи като общ работник през лятото. Гордее се с това, че никога не се страхува нито от молив, нито от мотика. Избира родината си, защото вярва, че тя може много повече!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK