Калоян
Тонев Иванов
23

Русе - преференция №108

Д-р Калоян Иванов е лекар-специализант по Пластична хирургия в Университетска
болница “Медика” в Русе, и като такъв познава отблизо проблемите в системата на
здравеопазването и по-специално в болничната помощ – както от страна на пациента, така и от страна на персонала. Член е на Изпълнителния съвет на Местната организация на „Да, България!“ в Русе и на Работна група „Здравеопазване“ на “Демократична България”.

Завършва Американския колеж в София и Медицина в Медицински университет – Плевен. Участва активно в антиправителствените протести в Русе, включително чрез
организиране на изложба на карикатури на Прас-Прес и Огнян Балканджиев.

Основна причина Калоян да се включи в политиката е дълбоката корупция, обхванала
всички институции, и пълното им изпразване от съдържание. Той вярва, че единственият начин да се върне държавността и да се спре повсеместното източване на публични средства е чрез реформа в правосъдната система, която да създаде механизъм за независимо разследване срещу главния прокурор и да отмени пирамидалната йерархия в прокуратурата. Калоян ще работи за по-достъпно здравеопазване чрез запушване на пробойните в Здравната каса и подобряване на ефективността чрез приоритизиране на профилактиката и амбулаторното лечение.
Калоян е роден в Плевен, завършва средното си образование в София, а висшето – в Плевен. От 5 години е жител на Русе. Активен спортист.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK