Константин
Веселинов Драгов
23

Стара Загора - преференция №119

Инж. Константин Драгов управлява фирма за производство и търговия на био храни и хранителни добавки. Преподавател е по йога и техники за справяне със стреса. От 2019 г. е член на “Да, България!”, защото вярва, че държавата може да допринесе много повече не само за физическото, но и за умственото здраве на хората.

Константин е завършил висшето си образование за строителен инженер в Калифорнийския университет в Бъркли, САЩ. Той е активен гражданин и организатор на мащабни културни събития от рода на Световен рекорд на Гинес с 333 каба гайди и голямото българско хоро на Олимпийския стадион в Берлин.

Константин вярва, че профилактиката е много по-ефективна и икономически изгодна от самото лечение на болестите. Смята, че в България държавата не обръща достатъчно внимание на профилактиката и по-специално на стимулирането на здравословни навици на живот и хранене на населението. Той също вярва, че освен физическото здраве, не трябва да се пренебрегва и психичното здраве на хората. Забързаният и напрегнат начин на живот, отчуждението и стреса са предпоставка за многото психични проблеми на хората в днешно време. Все повече изследвания показват, че по-голямата част от заболяванията в днешно време са на психосоматична основа – заради напрежението и стреса. В тази посока могат да се направят различни държавни политики със специфични стимули, които да мотивират гражданите да изграждат здравословни навици на живот.

Константин е роден в София и израснал в Стара Загора. Живял е 6 години в САЩ по време на висшето си образование.

“С малко повече внимание и държавни политики за подобряване здравословните навици на живот на хората, България ще заема челните позизиции в класациите за най-щастливи и най-здрави хора в света, а не обратното, както е сега.”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK