Костадин
Стефанов Деянов
30

Пазарджик - преференция №108

Шумен - преференция №107

Костадин Деянов е авиоинженер и радиоинженер. Завършил е ВВВУ „Г. Бенковски“, Долна Митрополия, със специалност „Радиооборудване на летателните апарати“.

Работил е като инженер в авиобаза Граф Игнатиево, Пловдив. Има професионален опит като инженер и ръководител проекти, мениджър качество и одитор по ISO стандарти.

Членува в ПП Зелено движение от 2009 г. и е координатор “Нулеви отпадъци” и “Отбрана и национална сигурност”. Заместник-председател е на експертна група „Отбрана“ на управленската алтернатива на Демократична България с ресори „Хората в отбраната“, „Европейска отбрана“ и „Зелената сделка в отбраната“.

Като председател на Местната организация на “Зелено движение“ в Пазарджик има шест успешни местни кампании в община Пазарджик за опазване на околната среда и човешкото здраве по Закона за пряко участие на гражданите в държавата и местното управление:

 • Спиране на първата инсталация за изгаряне на смесени отпадъци в България, близо до Пазарджик (2009 г.);
 • Защита на жителите на село Величково, община Пазарджик от постоянно радиооблъчване (2010 г.);
 • Защита на квартални зелени площи и детски площадки от изграждане на сгради и бензиностанции (2012 и 2014 г.);
 • Предизвикване на първото, незадължително по закон обществено обсъждане в община Пазарджик за спасяване на уличните дървета от изсичане и подмяна с платени паркоместа (2018 г.);
 • Организиране на първия успешен местен референдум в село Синитово, община Пазарджик срещу инвестиционни предложения за каменна кариера и депо за промишлени отпадъци в Натура 2000 – Бесапарски халмове (2019 г.)

Като народен представител би се ангажирал със следните теми в областите, в които има експертиза:

 • Хората в отбраната – най-ценния капитал. Подбор, образование, кариерно развитие, доходи, социално осигуряване, след-кариерен статут и възможности, пенсиониране. Премахване на възможността пенсионери да бъдат действащи военнослужещи, чрез промяна на Закона за въоръжените сили.
 • Участие на България и българските въоръжени сили в Общата европейска отбрана като интегрирана част от НАТО, ротация на многонационални формирования в многонационални бази. Прилагане на Европейския зелен пакт (Зелената сделка) в отбраната.  „Позеленяване“ на въоръжените сили – чрез промяна на Програма 2032 за развитие на отбранителните способности и въоръжените сили;
 • Създаване на доброволен резерв тип Национална гвардия и мобилизационен резерв с отделни бюджети от бюджета на МО – чрез промяна на Закона за доброволната военна служба и създаване на Закон за мобилизационния резерв.
 • Устойчиво управление на отпадъците. Прилагане на принципите на стратегията за “нулеви отпадъци” – отпадъците са ресурси и замърсителят плаща.
 • Определяне на количеството генерирани отпадъци  като основен показател за определяне на такса смет. Диференциране на такса смет – чрез промяна на Закона за управление на отпадъците;
 • Повишаване на доходите на населението. Чистота, зелени системи, благоустройство, спокойствие и сигурност в населените места.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK