Кремена
Руменова Петрова
12

Сливен - преференция №105

Кремена Петрова е специалист с дългогодишен опит в областта на маркетинга, магистър по икономика от Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов. Повече от 10 години е ръководител “Търговско-икономически отдел” в “ЗММ Нова Загора” АД.

Кремена е организатор на протестите за чист въздух в Нова Загора, учредител на инициативния комитет „Нова Загора иска да диша”, вносител на петиция до Европейския парламент срещу замърсяването на въздуха в града и активен участник в кампании за по-чиста околна среда.

Организира гражданската инициатива за спасяване приемното здание на ЖП гара Нова Загора. По нейна инициатива сградата е декларирана и обявена за паметник на културата от местно значение и до края на 2023 година предстои нейната реставрация и въвеждане в експлоатация.

Кремена е общински съветник в Нова Загора от гражданската квота на “Демократична България”. През 2022 година заедно с граждани по съдебен път отменят решението на Общински съвет Нова Загора за повишаване на такса битови отпадъци, с което задължава Общината да върне над 2 000 000 лева надвзети суми.

През 2023 г. като общински съветник и гражданин Кремена активно участва в обществения контрол по отношение изграждането на площадка за временно съхранение на широк спектър от отпадъци в близост до населено място – с. Езеро, общ. Нова Загора, включително поради високия риск от настъпване на кумулативен вреден ефект за здравето на жителите и околната среда.

Въпреки ангажираността си, Кремена намира време за спорт, разходки сред природата и хубави книги.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK