Кристиана
Детелинова Стоянова
12

Варна - преференция №112

Кристиана е обучител и застъпник за каузи като равен достъп до качествено образование, гражданско и по-специално младежко участие в процесите по взимане на решения, и опазването на природата.  В Изпълнителния съвет на ПП “Зелено движение” тя е организационен секретар. 

Кристиана е завършила бакалавър “История” и две магистратури в сферата на международните отношения в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Утрехтския университет, Нидерландия. Има предишен професионален опит като стажант в Българския културен институт в Рим, посолството на Република България в Хага, Холандия, както и стаж в Генерална дирекция “Образование, младеж, спорт и култура” в Европейската комисия. В последното правителство е заемала длъжността  Парламентарен секретар в Министерството на околната среда и водите. 

Била е доброволец в няколко организации в България и Холандия, където е избрана за председател на най-голямата организация на международни студенти Еразъм Стюдънт Нетуърк (ЕСН) Утрехт (2018-2019) и Нидерландия (2019-2020), а след това е избрана и за Български младежки делегат към ООН (2020-2021). 

В следващият парламент ще работи за подобряване на достъпа до качествено образование в България, развитието на политики в сферата на младежта, опазването на околната среда и преодоляване на проблемите от климатичните промени. 

Кристиана е родена в гр. Варна, но заради обучения, обмени и работа е живяла в София, но също така и в Чехия, Италия, Португалия, Холандия и Белгия. 

Благодарение на работата й като парламентарен секретар в Министерството на околната среда и водите успя да натрупа знания и умения, които смята, че биха й помогнали в следващия парламент най-вече чрез участието й в законодателния процес с диалогичност и сътрудничество. 

“Ако искаш да стигнеш бързо, върви сам. Ако искаш да стигнеш далеч, вървете заедно”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK