Лъчезар
Евгениев Попов
30

Варна - преференция №111

Лъчезар Попов е изследовател в областта на хуманитаристиката и университетски преподавател. Заема академични длъжности в University of Miami и University of Arkansas (САЩ). От 2011 г. е преподавател по общ и специализиран английски език в Медицинския университет във Варна.

Научните му публикации осветляват пресъздаването на медицински, юридически и екологични теми в художествената литература и киното. Завършва с отличие Американския университет в България със специалност “Англоезична и френска литература”. Продължава образованието си в САЩ, дипломирайки се като магистър по англоезична и сравнителна литература в University of Miami. 

Роден е и живее във Варна. 

Пандемията от COVID-19 следва да осъзнаем преди всичко като екологичен проблем. Също като останалите пандемии от последните десетилетия, COVID-19 е последица от ускоряващото се навлизане на човешката дейност в хабитата на изолирани животински видове, които носят унищожителни и за хората микроорганизми. Оттам и неминуемия извод, че здравето на човека е неразривно свързано със съхранението на екосистемите. Възприемането на идеята за „Едно Здраве: Човек и Природа“ като сърцевина на политиките в здравеопазването и опазването на околната среда е решаващо за оцеляването ни като цивилизация и биологичен вид.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK