Мартин
Димитров Димитров
12

Русе - преференция №101

Мартин Димитров е доктор по финанси, автор и съавтор на десетки научни публикации и книги в областта на икономиката. Работил е като икономист в Института за пазарна икономика. Като председател на СДС от 2008 до 2012 г. полага сериозни усилия за обединение на дясното. Народен представител в редица парламенти и председател на Комисията по икономика. Част от първата група наблюдатели в европейския парламент, която придобива и статут на евродепутати. Вносител и съвносител на десетки законопроекти, въпроси и питания, защитаващи малкия и среден бизнес, ниските данъци, и изискващи прозрачност и отчетност от институциите. Седем пъти е избиран за народен представител, като е председател на Комисията по икономически политики и инновации в 47-то и 48-то Народно събрание. Определян за един от най-активните народни представители. Магистър е по МИО и доктор по финанси. Владее френски и английски език.

Награди:

  • Статуетка от АИКБ за „Икономика на светло“.
  • „Златен ключ“ по програма достъп до информация за разкритията ни по Южен поток.
  • Специална награда за принос към гражданското общество на фондация

„Комунитас“.

Постигнати резултати с национално значение, имащи отражение и за област Русе:

– Повишихме прага за задължителна регистрация по ДДС на 100 хил. лева, което подобрява средата и намалява административните разходи за микро и малките предприятия.

– Премахнахме пречките храни в срок на годност да се даряват, а не да се унищожават, което спомага тонове храни да отиват при нуждаещи се хора. Това е пример за силна дясна социална политика.

– Включихме в Плана за възстановяване и развитие на проект за изграждане на интермодален терминал в град Русе.

– Първи стъпки на правосъдна реформа и мерки срещу корупцията. Планирани приоритети със значение за област Русе:

– Двойни ползи за пограничните райони от влизането на България в Шенген. При присъединяване към Шенгенското пространство, Русе има потенциал да се превърне в логистичен и транспортен център.

– Същинска правосъдна реформа и мерки срещу корупцията.

– Подобряване на контрола за чистотата на въздуха.

– Привличане на инвеститори, които да осигурят работни места с висока добавена стойност.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK