Милен
Йоргов Минчев
30

Разград - преференция №102

Милен Минчев е предприемач, съсобственик на компания, която работи в сферата на използването на възобновяеми източници на енергия.

Минчев е знаково лице на демократичната общност в Разград. Три пъти е бил кандидат за кмет на Разград. В момента е съветник на Демократична България в местния парламент и председателства Постоянната комисия по бюджет, финанси и икономическа политика.

През двете години, в които той е водеща фигура в определянето на икономическите политики на местно ниво се отчита подобряване на инвестиционния климат в Разград. Успешно се разширява бизнес зоната „Перистър“.

Милен Минчев е магистър по счетоводство и контрол на Икономическия университет във Варна. Работил е като финансист в големи индустриални предприятия, бил е директор на клон на банка в Разград. Близо две десетилетия развива собствената си компания, която работи на българския и европейския пазар.

Милен вярва, че свободния предприемачески дух на българите може да преобрази страната, ако държавата гарантира честна конкуренция и независими от властта регулаторни органи. Убеден е, че просперитетът на всяко общество стъпва върху върховенството на закона и в 47-то НС ще отстоява идеите на Демократична България за радикална съдебна реформа.

Милен Минчев е роден в близкото до Разград село Гецово и продължава да живее там със семейството си. Двете му деца и внуците му живеят и учат в Разград. Негова кауза е да работи за развитието на региона, за да останат младите хора да живеят в родния си край.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK