Милена
Вълчева Желева-Керанова
25

Добрич - преференция №112

Милена Керанова е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ като Специалист по педагогика със специализация Социална педагогика и втора специалност немски език. Професионалната ѝ реализация е в немско-българско дружество за производство на детайли за селскостопански машини, а в последните години и в собствената ѝ семейна търговска фирма. С богат практически опит в управлението на микро-предприятия, в търговските взаимоотношения между фирми в страната и в държави от ЕС, в успешното популяризиране и продажби на специфични и иновативни за българския пазар продукти. Няколко мандата е била в общинското ръководство на ДСБ в град Добрич, а сега е негов председател. През 2020 г. завършва Политическа академия “Атанас Буров”.

Като предприемач с микро-фирма, Милена всекидневно се сблъсква с препятствията на малките предприятия: административна тромавост и бюрокрация, прекомерни изисквания, толериране на големите за сметка на малките. В следващия парламент тя ще работи за дигитализация на административното обслужване и връзка между държавните служби и институции, за правила и контрол, еднакви за всички стопански субекти, за реално и ефективно подпомагане на малкия бизнес и поощряването му чрез облекчения, особено в условията на здравна и икономическа криза, за прозрачност и публичност при участия в обществени поръчки и европейски програми.

Милена е родена и живее в Добрич. Семейна е с едно дете. Заедно със съпруга си има и управлява търговско дружество. Владее немски, английски и руски език.

Цитат:
„Чистотата и моралът да бъдат норма, както в човешките отношения, така и в политиката.“

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK