Митко
Христов Кунчев
11

Русе - преференция №101

Митко Кунчев е математик, близо 30 години е бил директор на МГ „Баба Тонка“, Русе. Автор на много статии и доклади по математика и по проблеми на образованието, пионер във въвеждането на обучение по роботика за ученици от пети до седми клас. Заедно с Фил Бъджел, Англия, издава студията „Обща теория на образованието“. Има квалификация, свързана с изграждане на училищни екипи за прогресивни педагогически практики и лидерство за наставници в системата на образованието.

Като общински съветник в Русе от групата на „Демократична България“ участва в работата на постоянните комисии по образование, наука и иновации и по бюджет и финанси.

Митко Кунчев вярва, че подобряването на образованието може да се постигне чрез свобода в работата на учителите и директорите на училищата и отговорност за постигане на образователни резултати. Това означава децентрализация в управлението на образованието, реформа на мрежата от училища, въвеждане на ключови индикатори за ефективност на управлението, обективно инспектиране на училищата и др. Роден е и живее в Русе от 1957 г. досега.

Просперитетът на България може да се гарантира само чрез подобряване на качеството на образованието.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK