Митко
Пейчев Иванов
12

Бургас - преференция №128

Митко Иванов е художник от Бургас. Близо 20 години работи в областта на опазване на културно-историческото наследство и памет. Съавтор в изписването на иконите и стенописите в пет параклиса и църкви в България. Митко Иванов е автор на повече от 300 статии в научни и популярни издания по темата за опазване на културно-историческото наследство и памет, както и на четири книги.

Завършил е ССХУ „Дечко Узунов“ в гр. Казанлък. Притежава магистърска степен по изобразително изкуство и естетика. Два мандата (2012-2019) е председател на “Дружество на художниците-Бургас”. Гост-лектор в няколко институции.

Иванов ще работи по болезнената тема за опазване на културно-историческото наследство. Вярва, че подобряването на градската среда може да се случи в кратки срокове. Трябва да бъде успешно завършен „прочитът“ на тоталитарния период в историографията, за което си сътрудничи с най-изтъкнатите изследователи на България.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK