Надежда
Друмева Бобчева
25

Силистра - преференция №101

25 МИР - преференция №120

По-голямата част от професионалния опит на Надежда Бобчева е свързан с работа в общинска администрация – в Силистра и в София, заемайки различни длъжности (експертни и ръководни). Понастоящем е заместник-кмет на Район „Оборище” в София. Два мандата (2011-2015 и 2015-2019) е общински съветник в Общински съвет – Силистра. Притежава опит в разработване, управление и оценка на проекти, финансирани със средства от ЕС. Говори английски и руски език. Член е на ИС на ПП „Зелено движение“.

Завършила е Университета за национално и световно стопанство – София със специалност „Финанси”. Притежава магистърска степен, защитена с отличие, по специалност „Управление на градовете” от съвместна програма на Университета „Еразмус” и Института по жилищна политика и градско развитие в гр. Ротердам (Нидерландия). Участвала е в множество обучителни програми и курсове по различни аспекти на местното и регионалното развитие, организирани от Мрежата на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа (НАЛАС), Инициатива местно самоуправление, Световната банка и др.

Вярва, че става все по-актуално в каква среда живеем, ето защо ще работи за приемане на изцяло нов Строителен кодекс, който ще направи прости, изпълними и непротиворечиви правилата в сферата на строителството. Поставя си за цел и дигитализация на инвестиционното проектиране и на градоустройственото планиране, които да направят процеса на изменение на градската среда прозрачен, за да не може безнаказано да се изсичат дървета и унищожават зелени площи в градовете. Счита, че следва да се осигурят повече средства на общините и много повече решения да се вземат на местно ниво, защото там най-силно се чува гласът на гражданите.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK