Наталия
Петрова Димитрова-Попова
25

Ловеч - преференция №106

Наталия Димитрова-Попова е съучредител на Политическа партия „Зелено движение“.

Завършила магистратура по “Управление на градската и околната среда” от Университет Вагенинген, Холандия (2001) и бакалавърска степен в Американския университет в България, с двойна специалност по “Приложна икономика” и “Бизнес администрация” (1999).

Наталия има над 20-годишен опит като консултант и ръководител на проекти, финансирани със средства на европейските фондове и международни финансови организации в областта на управление на отпадъците и водните ресурси, адаптация към климатичните промени, обществено участие и достъп до информация, подкрепа при създаване на малки и средни предприятия на социално слаби граждани и  разработка на програми за преквалификация и обучение през целия живот.

Приоритети за работа в следващото Народно събрание на Наталия Димитрова ще бъдат:

  • подобряване на качеството на въздуха в българските градове;
  • развитие на железопътния транспорт като по-екологична алтернатива на придвижване и подпомагане на местното и междурегионалното икономическо развитие;
  • зеленото предприемачество и иновациите като движеща сила за развитие на българската икономика;
  • насърчаване на гражданското образование в училищата;
  • сътрудничество между университетите и бизнеса за подобряване на практическата насоченост на висшето образование като мярка срещу изтичането на квалифицирана работна ръка извън страната.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK