Недка
Маринова Цанова
25

София Област - преференция №116

Недка Цанова (Нели), на 43 години от Ботевград, е разпознаваема в региона като човека, който стои зад възраждането на балканското село Липница и участник в редица положителни инициативи от обществено значение на местно ниво.

Като дясно мислещ човек, с ясна проевропейска позиция, Нели избира да развие своята обществена активност с принадлежност към политическото семейство на “Демократична България”, където припознава своите идеите и цели за развитие на България. Нели има активна гражданска позиция по темите в Ботевград, касаещи развитието и проблематиката на местно ниво, наблюдава работата на общинския съвет подробно и е разпозната като един от лидерите на общественото недоволство към диктатурата на местното управление в периода 2013-2015 г.

Приоритети в работата на Нели Цанова са възраждането на селските райони и превръщането им в предпочитано място за живеене за все повече хора. Като основен проблем, с който се ангажира, е подобряването на некачествената и занемарена инфраструктура, чрез прекратяване на порочните практики при изпълнение на обществени поръчки, неправилното разпределение на финансиране и слабият инвеститорски интерес.

Нели вярва, че с правилния подход и обединение на обществените усилия, България може да постави основите на скоростно развитие, модернизация и икономически растеж.

Нели е ревностен защитник на животните и природата. Има няколко написани разкази и стихотворения, от които едното е с награда в конкурса “Духовният свят на съвременната българка”. Предстои издаване на книга.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK