Невена
Райчева Пачеджиева
23

17 МИР - преференция №116

16 МИР - преференция №113

Ландшафтен арх. Невена Пачеджиева е учител по парково строителство в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“, град Пловдив. Член на Съюз на ландшафтните архитекти в България, заместник-председател в Научно-техническо дружество по озеленяване, заместник-председател в Обществен експертен съвет по озеленяване към Община Пловдив.

В момента се занимава с изготвянето на Наръчник за засаждане, отглеждане и резитби на декоративните дървета в населените места, тъй като смята, че това е изключително важен въпрос, свързан с по-добрата среда на живот.
Участва активно в дебатите, свързани с градска среда, резитби на дървета и храсти в България.

Завършила е Лесотехническия университет в София, а преди това – Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ в Пловдив – специалност Парково строителство и озеленяване.
Невена ще работи за подобряване и спазване на нормативната уредба, касаеща зелената система и здравословната градска среда. Ще работи и за налагане на експертното мнение над партийните интереси, завладели държавата ни.

Невена е родена и израснала в Пловдив. Семейството ѝ е от Смолян, Раковски и Гоце Делчев.

Едно поколение засажда дърво, а следващото му се радва.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK