Николай
Емилов Христов
25

24 МИР - преференция №113

Бургас - преференция №118

Николай Христов е адвокат. Притежава собствена адвокатска кантора от 11 години. Учредител е на „Да, България!“ и е член на Националния съвет на движението.

Николай вярва, че свеждането на държавната намеса в стопанския живот до минимум, води и до намаляване на корупцията. Затова в следващия парламент той ще работи за намаляване на бюрокрацията и различните пречки за свободна стопанска инициатива, защото така биха се свили и източниците на корупция.

Като човек, познаващ професионално съдебната система в детайли, Николай ще работи и по темата за независимата съдебна власт и темата за безконтролния Главен прокурор.
Николай има опит, свързан с проблемите в обществото, които създава пропагандата, но от друга страна е наясно колко деликатен и фундаментален е въпросът със свободата на словото. Ще работи и в сферата на медиите и разпространението на информация – в намирането на баланс между свободата на словото и възпрепятстването на разпространението на фалшивите новини.

Николай е завършил магистратура по специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Занимава се активно с обществена дейност от протестите през 2013 г. Бил е член на сдружение „Институт за свободен капитализъм АТЛАС“, споделящо идеите и философията на свободата, либерализма и капитализма.

Осъществява процесуално представителство по десетки съдебни дела, водени от публични (политически) личности за клеветнически медийни кампании срещу тях. Николай е роден в град Карнобат. Женен. На 37 години. Живее и работи в София от 20 години.

България е република с парламентарно управление.“ – време е чл.1, ал.1 от Конституцията да стане реалност!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK