Николай
Петров Чистов
12

Ямбол - преференция №102

Николай Чистов е предприемач в сферата на селското стопанство и храните. От 2011 г. насам успешно ръководи семеен бизнес в Ямбол. Регионален представител е на водещи марки немска и италианска селскостопанска техника. Повече от 10 г. работи за въвеждане на иновации в земеделието в област Ямбол и област Бургас. Като земеделски производител има за фокус търсенето на алтернативни нови култури, експериментирането и имплементирането на такива в българското селско стопанство. Целта винаги е повишаването на благосъстоянието на малките и средните производители в сектора.

Николай Чистов винаги ще се бори за хората с пръст под ноктите. Създател е на стартъп за иновативни храни Variva и платформа за дистрибуция на пестициди за биологично производство на зеленчуци Biogradinar.

В периода 2007 г. – 2011 г. работи в София като финансов анализатор и контролер във фирми, лидери в сектори земеделие, хранителна промишленост и козметика: Рапид КБ ООД, ПИК-КО АД, Интрама Инвест ООД, Ейвън Козметикс ЕООД.

Николай Чистов е Магистър по финанси и стопанско управление от УНСС и е възпитаник на МГ „Атанас Радев“ – Ямбол. Бил е член на младежката организация на “Демократическа партия” в периода 2005 г. – 2010 г., както и областен координатор на БЗНС за периода 2014 г. – 2015 г. Николай е член на “Демократи за силна България” от 2015 г. Бил е кандидат за народен представител през 2017 г. – издигнат от ДСБ.

Неговите лични политически приоритети са:

1. Е-управление и цялостна модернизация на администрацията с цел подобряване на условията за предприемачество и инвестиции в страната.

2. Запазване на всички работни места в ТЕЦ „Марица-Изток“ и Мини „Марица-Изток“, чрез използване на средствата, предвидени от Механизма за справедлив преход на Европейския съюз за цялостно модернизиране на комплекса “Марица изток” от въглища към производство на зелена енергия, зелен водород, горене на зелен водород, синтетичен метан и биогаз и системи за съхранение на енергия.

3. Здравеопазване и здравословен начин на живот с акцент върху образованието и качествените храни, както и приоритетното и ефективно въвеждане на електронно здравеопазване – електронна рецепта, електронно направление и електронно пациентско досие.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK