Николай
Симеонов Найденов
25

Бургас - преференция №113

Николай Найденов има над 20-годишен опит като преподавател по картография и географски информационни системи (ГИС) в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и значителен опит в областта на устройственото планиране. Доскоро работеше в общинското предприятие „Софияплан“ по важни за Столицата проекти – план за интегрирано развитие на София, общ устройствен план (ОУП), организация и използване на кадастрални и статистически данни, пространствени анализи и стратегии. Участвал е като водещ проектант на подробни устройствени планове на АЕЦ „Козлодуй“, националното хранилище за радиоактивни отпадъци, гр. Правец, с. Баня и ОУП на гр. Мизия, гр. Брацигово, гр. Котел.

Автор е на най-новата туристическа карта на Странджа, която може да се види по маркираните маршрути. Завършил е УАСГ, магистър инженер по геодезия; има докторска степен по картография и ГИС.
Николай е граждански активен, основно в борбата за запазване на ландшафтното и биологично богатство на черноморския бряг и озаптяване на безобразното строителство в крайбрежната зона. Откровено вярва, че демокрацията и свободата са най-голямото богатство и си заслужава да се работи за тях всеки ден, а не само гласувайки на избори.

Любимата му политическа тема, за която би работил, е свободният достъп до данни, поддържане и публикуване на възможно най-голям брой регистри от общинските и държавни администрации. Особено се дразни от феодализацията на малките общини и би направил всичко възможно това да се прекрати.

Николай е роден в Плевен, израснал е в София, от 3 години живее в с. Синеморец. Семеен е и има син и дъщеря, студенти. Особено важно за него е те да имат свободен избор къде да живеят, създават семейства и работят. Мечтае да изберат България и това го мотивира да работи за подобряване на средата – природа, хора, култура, населени места.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK