Огнян
Тодоров Рачев
12

Варна - преференция №126

Огнян Рачев е юрист второ поколение с успешна практика и добро име сред колегите. Адвокат с над 22 години стаж, вписан във Варненска адвокатска колегия. Работи в областта на гражданското право и в частност – на търговското право.

Огнян Рачев завършва гимназия в родния си град Дряново. Придобива магистърска степен по право в ТУ – Варна.

Още като ученик започва да се занимава активно с обществена дейност. Учредява една от първите неформални ученически екологични организации „Еколюбов“. Над 30 години е част от демократичната общност в страната като организатор на различни инициативи в родния си град и във Варна, където живее от 1993 г. Огнян е организатор и участник в студентските протести срещу правителството на Жан Виденов през 1996 г., бил е комендант на студентските барикади през 1997 г., участник в протестите срещу Борисов през 2013 г. и 2020 г., организатор и участник в многобройни протести срещу корупционните схеми в община Варна, участник в протестите срещу главния прокурор Иван Гешев. Организирал и участвал в различни събития срещу войната в Украйна.

Огнян е член на ПП „Да, България“ на която симпатизира и помага от нейното създаване и е член на Изпълнителния съвет на местната организация в град Варна.

Огнян Рачев е убеден, че няма нищо по-ценно от правото да бъдеш себе си в битието си на свободен гражданин, който се ръководи от разума и постъпките си. И знае, че носи пълната отговорност за тях, дори да му коства личната свобода, да признае правото другите да бъдат себе си.

Приоритети за работа в следващото Народно събрание за Огнян Рачев ще бъдат:
· Независима съдебна власт и утвърждаване върховенството на закона;
· Гарантиране правата и свободите на гражданите и тяхната защита чрез повишаване ефективността на работата на службите за сигурност и обществен ред;
· Пресичане на корупцията и неутрализиране на задкулисието;
· Реално връщане на гражданите в управлението на страната.
Огнян вярва, че времето на анонимните депутати е приключило. В Народното събрание трябва да встъпят нов тип представители – професионалисти и доказани бойци за защита на гражданските права и интереси, почтени, с морални качества и компетентност, които да възстановят диалога с гражданите и да върнат доверието им към институцията.

“Да виждаме несправедливостта и да мълчим, означава да участваме в нея.”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK