Павлина
Илиева Кушалиева
30

Бургас - преференция №117

23 МИР - преференция №131

Павлина Кушалиева е финансист и еколог. Основател на Сдружение “Рекичка” – нестопанска организация, реализирала успешно редица международни проекти за опазване на биоразнообразието и за промотиране на екотуризма в България. Има успешна кариера като финансов директор в първото дружество със специална инвестиционна цел, а впоследствие – в една от водещите компании за приключенски туризъм във Великобритания. В началото на кариерата си Павлина е работила като разследващ икономически журналист във вестник “Капитал“. Тя е популярен експедиционен каякар и през последните 20 години е изминала над 30 хил. км като участник в гребни експедиции по реки в Европа.

Павлина участва като експерт в изготвянето на важни промени в Търговския закон и на Закона за публично предлагане на ценни книжа, приети от Народното събрание. През последните десет години следи и участва в подготовката на законопроект за създаване на Гаранционен фонд за туризма.

На местните избори през 2015 година реализира един от най-високите резултати за “Зеленo движение” като кандидат за кмет и общински съветник.

Приоритети, върху които Павлина ще работи в Народното събрание:

  • Създаване на истинско електронно правителство и подкрепа на иновациите и информационните технологии.
  • Устойчиво развитие на регионите и намаляване на дисбаланса между тях в икономически и социален аспект.

Павлина има амбиции да работи за осъществяване на реформи в туризма (вкл. създаване на гаранционен фонд за туроператорите) и здравеопазването (вкл. електронна здравна каса).

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK