Пенчо
Георгиев Пандъков
25

Велико Търново - преференция №103

Пенчо Пандъков  е еколог и хидробиолог. Упражнява свободна професия като биолог. Работи като експерт в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие. Участва в редица международни проекти в сферата на околната среда. Дейно се включва в природозащитни борби и начинания, както и в образователни дейности за деца и младежи на екологична тематика.

През 2012, завършва „Екология и опазване на околната среда“ в Лесотехнически университет, а през 2015 завършва „Приложна хидробиология и аквакултури“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2017/2018 специализира „Възстановяване на речни екосистеми“ в Института по сладководна екология и рибарство в Берлин. Към момента е редовен докторант в Лесотехнически университет и сътрудник на Националния природонаучен музей към БАН. Деен член на Сдружение „Балканка“ и Българско дружество за защита на птиците.

В следващия парламент Пенчо ще работи:

За утвърждаване на демократичните ценности в България и особено за независими съд, прокуратура и медии;
За развитие на образованието, чрез по-малко стоене в класната стая, по-малко стрес за децата, повече приложни знания за природата, за насърчаване на гражданската активност и екологично-отговорното потребителско поведение;
За по-ефективен контрол и по строги наказания за нарушителите на екологичното законодателство;
За повече защитени територии и свързани с тях семейни бизнеси;
За малкия и среден бизнес, за семейните градини, за фермерските пазари, за краткия път от полето до трапезата, за чисти и здравословни храни;
За ефективни мерки срещу климатичните промени;
За опазване на горите;
За съхраняване и възстановяване на черноморското ни крайбрежие;
За устойчив, природосъобразен поминък с висока добавена стойност;
За ефективно управление на отпадъците и изчезването на нерегламентираните сметища;
За чист въздух;
За свободно-течащи и чисти реки;
За качествено водоснабдяване и правилно управление на отпадните води;
За бъдеще на България в ЕС и НАТО и за достойно и ползотворно членство на страната ни в тези два съюза.

Пенчо е роден в Русе, но израсъл в Лясковец, Горна Оряховица и с. Правда. Към момента живее в село Никюп. Страстен риболовец, наблюдател на птици и градинар.

Пенчо би желал да не се занимавам с политика, а да бъда експерт-хидробиолог и да развива малък бизнес като зеленчукопроизводител. Смята, обаче, че е дълг на всеки родолюбив българин да бъде политически грамотен и политически-активен. Ще даде всичко от себе си, децата му да не напуснат отчаяни и отвратени България, а да имат възможност да надграждат постигнатото от предците си.

Пенчо в готова да работи в областта на климатични промени, управление на водите и отпадъците, замърсяване на въздуха, опазване на горите, корупция, природосъобразно земеделие, животновъдство и туризъм, здравословни храни и начин на живот, занимателно, ефективно, приятно и приложно образование.

“За да победи ЗЛОТО е нужно само ЕДНО, добрите хора да не правят НИЩО!” – Едмънд Бърк

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK