Петко
Ивайлов Петков
30

Плевен - преференция №108

Петко Петков се занимава с частен бизнес от 2011 г., в сферата на производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници. Общински съветник е в Плевен – мандат 2015-2019, 2019 г. -до момента.
Петко е на 29 г., от Червен бряг. Завършил е УНСС – специалност „Регионално развитие“ с професионална квалификация „Магистър по администрация и управление“. Той е и доктор по регионално развитие в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Има придобит сертификат, издаден от Съвета на Европа по Националната програма „Управленски умения” на българско училище за политика „Димитър Паница”.

Като общински съветник е председател на Постоянна комисия по инвестиционна политика, европейски проекти и информационни технологии и член на Комисията по финансово-стопанска политика и бюджет. Бил е нещатен сътрудник към Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 43-то Народно събрание.

В следващия парламент ще работи за истинска финансова децентрализация по европейски модел.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK