Пламен
Иванов Даракчиев
30

17 МИР - преференция №114

Пламен Даракчиев е журналист по професия и образование. Понастоящем работи като главен експерт в район Слатина – Столична община и е ангажиран в програмата за интегриране на ромите. Има дългогодишен опит в сферата на НПО, синдикатите и политическите организации. Член е на Националния съвет на „Да, България!“.

Гражданската му активност датира от 1988 г. Има многобройни критични публикации и интервюта срещу режима в Радио „Свободна Европа“, BBC, Дойче Веле и др. Участник е в неформални сдружения – профсъюз „Подкрепа“, Независимото дружество за защита правата на човека и Екогласност. Учредител е на СДС, член на Националния координационен съвет и народен представител във ВНС. Не е гласувал и не е подписал Конституцията. Участвал е във всички големи протести през годините на прехода. Заемал е изборни длъжности в професионални, неправителствени и политически организации. Има специализация по индустриални отношения в Министерството на планирането на Република Франция. Носител е на отличие от Френския институт на интелектуалците за дейността си срещу комунистическия режим преди 1989 г. Автор е на публицистичната книга „ДНК на прехода“.

В следващия парламент той би се ангажирал с темите, свързани със социалната защита, децентрализацията и медийната свобода. Пламен е роден в Ямбол. Понастоящем живее в София. Живял е във Велинград, Кърджали и Пазарджик..

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK