Роман
Цанков Рачков
30

Ловеч - преференция №106

Велико Търново - преференция №111

Роман Рачков е кандидат за народен представител за 47-то Народно Събрание от Политическа Партия Зелено Движение в коалиция “Демократична България” за 4-ти многомандатен избирателен район Велико Търново.
Роман Рачков завършва магистратура “Тропично и субтропично земеделие” в Аграрния университет град Пловдив и втора магистратура „Финанси“ във Великотърновския университет.

Роман Рачков е посветен на каузите на малките населени места. Неговото вярване е, че достъпът до модерна инфраструктура, качественото и достъпно образование и здравеопазване за всеки без значение от социалния му статус не са привилегия, а основно човешко право; достъпът до чиста питейна вода и чист въздух не са стока, а общностно благо и право на всеки български гражданин Ако бъде избран за депутат, Роман Рачков ще работи това да не са празни предизборни обещания, а действителна промяна в малките населени места.

В работата си като консултант-агроном и председател на Българската асоциация за биологична растителна защита, Роман Рачков вярва, че бъдещето на българското село е в стимулирането на малките и средни семейни ферми, произвеждащи земеделска продукция по начини, щадящи околната среда. Противник на социалните неравенства. той смята, че повече средства от бюджета трябва да отиват при социално уязвимите групи, а не в ръцете на олигарси и привилегировани бизнеси.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK