Розина
Пенчева Първанова
23

Русе - преференция №103

Аз съм д-р Розина Мирчева Първанова, лекар с дългогодишен опит в областта на профилактиката и лабораторните изследвания.
Под мое ръководство лаборатория Здраве, на която съм управител и мажоритарен собственик , стана една от най-големите и модерни лаборатории в нашия град. Имам две медицински специалности – медицинска паразитология и микробиология, както и магистратура по икономика на здравеопазването. Моята работа като лекар, практикуващ повече от 30 години , ми дава увереност ,че мога и знам  как и какво трябва да се промени за да имат нашите пациенти повече вяра в нас, лекарите, да са сигурни , че ще получат най-доброто от нас като професионалисти.
Ще работя:
– за подобряване достъпа на пациентите до специализирана медицинска помощ;
– за разширяване обхвата на спешната медицинска помощ в малките населени места;
– за  преструктуриране на  малките общински болници така, че да са полезни за хората по места;
– за  създаване на  нова за България , но не и за Европа , медицинска професия – лабораторен асистент, която ще бъде в помощ на медицинските лаборанти и ще се намали чакането пред лабораториите за вземане на проби за изследване и  времето за тяхната обработка .
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK