Силвия
Йорданова Маркова
25

Велико Търново - преференция №109

Силвия Йорданова Маркова e родена и живее във Велико Търново. Завършила е езикова гимназия във Велико Търново с английски и френски език, и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност право. Управител и юрисконсулт на дружество „Бул Бек“ ООД – дружеството е собственик на архитектурния паметник от национално значение Хан Хаджи Николи в Търново, построен от Колю Фичето и реставриран с нова функция, като комплекс от изложбени зали – музей и картинна галерия, ресторант. Член е на местната организация на политическа партия „Зелено движение“ от началото на 2021 година. 

Силвия смята, че е крайно време е България да се изравни с другите членове на Европейския съюз по качество на живот и демократични показатели, като свобода на словото, законност, държавна политика и адекватно отношение към бежанци и други. Основен  проблем е корупцията и липсата на безкомпромисен граждански коректив, който да се преобразува в добре работещи държавни и общински институции в полза на гражданите. В тази връзка е и отношението й към природата, и адекватни закони, правила и контрол върху опазването й, както и градоустройство съобразено с опазване, възстановяване и сгъстяване на зелените площи в населените места.

Силвия е родена във Велико Търново. Живяла е в Мапуто, Мозамбик, както и в Барселона, Испания. В момента, живее в село Беляковец, община В. Търново. 

Обществото и средата, в която живеем зависи от самите нас. Като целта и посоката на движение на всяко общество, трябва да е към постигане на справедливост за всеки един негов член и във всяка негова сфера. Колкото повече хора се възползват от правата си да изискват от институциите да работят в полза на гражданите, толкова по-добра ще е средата в която всички живеем.

„През по-голямата част от историята човекът е трябвало да се бори с природата, за да оцелее; през този век той започва да осъзнава, че за да оцелее, трябва да я защити.” Жак-Ив Кусто

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK