Силяна
Юриева Божилова
25

Стара Загора - преференция №113

Силяна Божилова е експерт с над 15-годишен опит в IT сектора, управлението на екипи, клиентско обслужване и бизнес развитие в международни компании, като в последните години се занимава с предприемачество и благотворителност. В момента е независим оперативен директор на два български стартъпа, където прилага нетрадиционни подходи за собственици на бизнес и предприемачи, които улесняват процесите на базата на разбиране и доверие. Съосновател е на Nebula coworking space в Стара Загора, с което успешно създава и развива IT общността в града в последните няколко години.

Родена е в София, завършва 35 СЕУ „Добри Войников“ с профил математика и информатика. Притежава бакалавърска степен по социология от Софийския университет “Св. Климент Охридски”. През 2020 г. печели хакатон “Да хакнем кризата в България” и основава фондация WeCare.

В момента живее в Стара Загора, където с половинката си отглеждат двете си дъщери и работи за това те да имат по-добро бъдеще в България. Силяна вярва, че децата са бъдещето на страната ни и трябва да бъдат стимулирани да развиват себе си разнопосочно, подкрепяни от местните общности и държавата.

В следващия парламент Силяна поема ангажимент да работи:
за въвеждане на уроци по предприемачество за деца в училище – включително като възможност за избираема извънкласна дейност;
за разработване на процеси за въвеждане на умни градове и устойчива градска среда.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK