Симеон
Стойков Момчилов
23

Русе - преференция №111

Симеон Момчилов е програмист. Неговият основен двигател е да прави всичко “както трябва”. Образование, здравеопазване и сигурност – това за него са трите основи на една държава, чието качество подпомага свободата на индивида.

Симеон вярва, че интелигентният диалог е най-демократичното, което може да се направи за постигане на определена цел или за вземане на правилното решение. Неговата липса води до агресивно налагане на нечие мнение, възглед и идеал, което е основната причина за липса на развитие в една държава. Според Симеон свободата е гарантирана, когато държавата е равнопоставена с гражданите и фирмите в икономическата и административната дейност.

Според него една от най-методично насажданите заблуди в тоталитарния режим е била, че отделният човек не е важен. Симеон вярва, че ние образуваме едно общество и това на първо място означава, че следва да сме солидарни помежду си. В свободното общество различията между хората пораждат социално неравенство. Самите различия и породеното от тях неравенство насърчават хората и фирмите да бъдат по-добри земеделци, търговци и производители, новатори и професионалисти – защото личното благосъстояние на всеки зависи от него самия.

Идеализмът води Симеон да направи най-прекрасната страна – България и неговия любим роден град – Русе по-добро място за живеене.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK