Станимир
Денчев Трошев
30

Стара Загора - преференция №105

Д-р Станимир Трошев е очен хирург с 28-годишна практика, създател и управител на специализирана клиника в областта на високотехнологичната офталмологична грижа за съвременно лечение на различни видове очни заболявания. Дългогодишният му опит в държавното и частно здравеопазване му дава ясна визия за възможностите на здравната система в България и познаване на предимствата и недостатъците на механизмите й на работа.

През 1992 г. д-р Станимир Трошев се дипломира като лекар във Висшия медицински институт в Стара Загора. През 1998 г. придобива специалност по офталмология в Медицинска академия София. Следват десетки участия в международни форуми и курсове. През 2013 г. получава отличието “Лекар на годината” в категория “доболнична помощ”. Член е на ESCRS – Европейска асоциация на катарактални и рефрактивни хирурзи, Съюза на офталмолозите в България и на Управителния съвет на местната структура на БЛС в град Стара Загора. От 2000 г. насам активно работи за повишаване качеството на грижата за очното здраве и за приобщаване на иновациите в офталмологията в българския контекст, като става един от първите специалисти у нас, въвеждащи в практиката си новите и най-съвременни методи за рефрактивна и глаукомна хирургия.

Д-р Станимир Трошев вярва, че в България се развива много добра медицина от гледна точка на експертност. Добрата медицинска практика, обаче, трябва да бъде част и от националните политики за добро здравеопазване. Необходими са реални стъпки за приобщаване на добрата медицина чрез интегриране на политики за подобряване на достъпа на всеки пациент до качествени здравни грижи, реални стъпки към дългоочакваната електронна здравна карта и електронно здравеопазване, които от своя страна ще допринесат и за осигуряване на прозрачност и по-добър контрол върху разходваните средства за здравни грижи от страна, както на държавата, така и на всеки български гражданин. Дългогодишната работа на д-р Трошев в държавното и частното здравеопазване, болничната и доболнична помощ, му дават възможността да опознае в детайли предимствата и недостатъците на всяка една от тях. Той смята, че частната медицина дава качество, а държавната – сигурност и двете трябва да работят заедно в името на най-добрия интерес на българския пациент.

Цитат:
„Като членове на европейското семейство българите заслужават модерно и достъпно здравеопазване“

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK