Стела
Димитрова Николова
12

Варна - преференция №107

Стела Николова е адвокат с 20-годишна практика и граждански активист. В 45-ото Народно събрание е избрана със силен преференциален вот от Варна, преди това е общински съветник от гражданската квота на “Демократична България”. В парламента е вносител на следните законопроекти:

  • За промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност
  • В Закона за данък върху добавената стойност
  • В Закона за данък върху добавената стойност
  • В Конституцията на Република България

Има магистърска степен по право от ТУ-Варна. Участвала е активно в граждански инициативи за спасяване на Морската градина във Варна и срещу презастрояването на морската столица.

Стела вярва, че освобождението на България от популистко-мутренския модел минава през реформа в съдебната система и по-специално, реформа в прокуратурата. Само когато българите получат най-сетне справедливост и реална демокрация, могат да бъдат конкурентноспособни на европейския и световен пазар. Само когато спрем „течовете“ от държавния бюджет към фирми на „наши“ хора, когато успеем да превърнем България в истински правова държава, тогава ще можем да се наречем „демокрация“.

Справедливостта е основата на демокрацията, както и свободата на медиите и в 49-ото Народно събрание това трябва да се постигне законодателно. Същото се отнася и до спасяването на българската природа, която е подложена на „хакерската“ корупционна атака от безсъвестни властимащи досега.

Стела Николова е родена във Варна, учила е във Варна и обича родния си град, затова бе кандидат за кмет от “Демократична България” на местните избори през 2019 г. Тя вярва, че Варна има нужда от някой, който да се бори за интересите на варненци в следващото Народно събрание, защото морската столица изостава далеч назад, дори и от градове с н население в размер на една трета от това на Варна.

Стела вярва, че в България има достатъчно разумни хора, които да не позволят унищожаването на страната и природата, които са богатството, с което разполагаме. Тя смята, че освен природата другото най-голямо богатство на България е човешкият капитал, за една част, от който трябва да създадем условия, за да се прибере от емиграция.

Когато искаме, можем! Когато можем, знаем как! Когато знаем как, никой не може да ни спре! “Демократична България” може, знае как и никой не може да я спре!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK