Стоян
Александров Михалев
12

24 МИР - преференция №105

Стоян Михалев е популярен композитор, продуцент и изпълнител, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб”, “Откакто ти” и “Цвят лилав”. Дълги години работи като радио и тв водещ. Един от създателите на музикалната телевизия ММ. От 2012 г. е избран за член на УС на дружеството за колективно управление на авторски права „Музикаутор“ и до днес е негов заместник председател. Един от учредителите на “Демократи за силна България” и създател на химна на партията. Дълги години е член на софийското ръководство на ДСБ, а от 2018 г. е избран за член на националното ръководство на партията. В 45-ия парламент е депутат, избран от листата във Варна.

Стоян е изучавал Международни отношения в Нов български университет, освен това е специализирал по програма “Еразъм” един семестър в барселонския университет „Евроинтеграционен процес и институции на ЕС”. Основен инициатор и организатор на протестите против построяването на АЕЦ „Белене“ през 2011 г., както и активен участник и публичен защитник на гражданската инициатива за демонтирането на паметника на съветската армия.

През годините е доказал силната си мотивация лично и пряко да участва в процесите, които ще доведат до възстановяването на върховенството на закона и превръщането на страната ни в една съвременна европейска държава, в която гражданите съжителстват в културна и правова среда, базирана на европейските цивилизационни ценности.

Областите, в които вярва, че би бил полезен поради дългогодишната си професионална обвързаност, са преди всичко секторните политики, свързани с културата и медийната свобода.

Стоян е роден и израснал в София. Освен кариерното му развитие в България, е учил и работил в Барселона, Валета и Сайгон.

 

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK