Стоян
Яворов Чакалов
23

София Област - преференция №105

Стоян Чакалов е системен администратор във фирма „Samel 90“ AD гр. Самоков, където работи по поддръжката и развитието на компютърните системи и мрежи, киберсигурността, както и по теми свързани с автоматизация и дигитализация на процесите в предприятието. Той е член на местната организация на „Да, България“ в гр. Самоков.  

Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Стоян вярва, че въвеждането на Централизирана система за управление на електронните регистри ще намали административното бреме за гражданите и бизнеса. Електронните регистри са сърцето на електронното управление – без тях гражданите трябва да разнасят удостоверения, а администрацията да съхранява документи в папки, което ограничава прозрачността, проследимостта и ефективността. В същото време изграждането на електронните регистри е бавен и скъп процес.

Той ще работи за въвеждане на централизирана система за управление на регистри, чрез която много от регистрите в държавата ще могат да се водят прозрачно и ефективно, без да се налага да бъдат изграждани от нулата. Също така, ще работи за изграждане на механизми за подпомагането и развитието на малкия и среден бизнес в Българската държава, изключително важен, според него отрасъл за икономиката на страната. Което, само по себе си ще доведе, както до повишаване, икономическия растеж на страната, но и до подобряване, социалния статус на голяма част от българските граждани.  

Стоян е роден в Самоков и израснал в Самоков. Живял е още в София, Варна, Ледбъри (Англия), а в момента е в Самоков.

Българите заслужават достоен живот в модерна и свободна България, която се грижи за всеки!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK